Westfriesgasthuis & Waterlandziekenhuis

Nog betere zorg dichtbij huis

Patiënten verzekeren van medisch specialistische zorg in de regio. Met dat doel fuseerden het Waterlandziekenhuis en het Westfriesgasthuis. Ook de ondersteunende diensten werden samengevoegd. Nils van Mourik, manager Facilitair Bedrijf & Vastgoed, vroeg SeederDeBoer het integratieplan voor zijn afdeling en de projectleiding te verzorgen.

We ontmoeten Nils in het Westfriesgasthuis in Hoorn. Vanuit de gezellige drukte in de centrale hal lopen we de trap op langs Neurologie en Radiologie. Verpleegkundigen en artsen zijn aan het werk, net als de schoonmakers en de medewerkers van de technische dienst. Patiënten en bezoekers, jong en oud, vinden hun weg.

Nils houdt van de dynamiek van het ziekenhuis. “Ik kan hier iets bijdragen voor een patiënt die het moeilijk heeft op een bepaald moment in zijn of haar leven. Vanuit mijn eigen werkgebied de zorg elke dag een beetje beter maken, daar kom ik dagelijks mijn bed voor uit.”

Nils was al manager Facilitair Bedrijf & Vastgoed Westfriesgasthuis toen de raden van bestuur van het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis besloten tot een fusie. Zij wezen zes kwartiermakers aan om de fusie binnen de ondersteunende diensten aan te sturen. Nils werd kwartiermaker Facilitair Bedrijf & Vastgoed. Hij vertelt over de doelstelling van de fusie tussen de twee ziekenhuizen: de zorg dichtbij houden voor de patiënt. “We willen de ingang voor patiënten – de poliklinische zorg – lokaal blijven aanbieden. Dat vinden mensen heel belangrijk, zo blijkt ook uit onderzoek. Als we niet waren samengegaan, zouden mensen uit onze regio voor hoogcomplexe zorg naar Alkmaar of Amsterdam moeten reizen. Het samengaan van de ziekenhuizen helpt ons om de zorg in de regio te houden én kwalitatief nog beter te maken.”

“Ik heb SeederDeBoer ervaren als een deskundige partij die veel kennis deelt.”

+ Meer lezen