Het Rabobank Consultancy Talent Programme — door de… - SeederDeBoer

Het Rabobank Consultancy Talent Programme — door de ogen van Laura Scheffer

De vacatures voor onze traineeships staan weer online, wat betekent dat aanstormende Junior Consultants (JC'ers) weer volle bak kunnen solliciteren! Maar wat houden onze klantspecifieke traineeships nu precies in? Wat wordt er bedoeld met samenwerkingen met Rabobank of ABN AMRO Bank? En hoe worden de traineeships ervaren door de trainees? Naast dat er in onze nieuwe podcastserie een duidelijk beeld wordt geschetst wat deze traineeships nu precies inhouden, gaan we de aankomende weken bij verschillende JC'ers langs om naar hun ervaringen over hun desbetreffende traineeship te vragen. Na het eerste interview met Justin Brandsma, is het nu de beurt aan Laura Scheffer!

Hey Laura! Leuk dat je er bent! Zou je kort eens wat over jezelf kunnen vertellen? Wie ben je, waar kom je vandaan, hoe ben je gekomen bij Rabobank en hoe lang werk je daar nu?

"Ik ben Laura en na mijn studie Natuurkunde in Utrecht ben ik bij SeederDeBoer gaan werken. Begin maart ben ik via SeederDeBoer bij Rabobank terecht gekomen op de Know-Your-Customer (KYC) afdeling. Op deze afdeling wordt bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar mogelijke financiële criminele activiteiten, zoals witwassen en financieren van terrorisme. En ik kan je vertellen; het bevalt heel goed!"

Met welke opdrachten ben je nu zoal bezig binnen Rabobank?

"Ik zit momenteel bij het team wat verantwoordelijk is voor de Management Information. Hier heb ik een rol als Junior Business Analyst en heb ik zodoende ook veel contact met onze stakeholders. Tegelijkertijd mag ik me af en toe ook bezig houden met de dashboards wat het werk ook lekker afwisselend maakt. Met het team gaan we deze zomer onze datastromen aanpakken en daar kijk ik echt naar uit. Wat ik daarbij ook gaaf en interessant vind, is dat ik bij dat project vanaf het begin volledig betrokken ben."

Wilde je altijd al bij een bank werken?

"Nee, ik had niet gedacht dat ik zelf direct bij een bank zou gaan werken. Het voelde een beetje als de plek waar de gladde jongens met hun strakke pak goed geld willen gaan verdienen. Nu ik hier zit, merk ik dat die gedachte echt nergens op gegrond is en vind ik het echt heel erg leuk. Daarnaast realiseer ik me dat er ook veel meer te doen is en gedaan wordt binnen een bank dan dat ik ooit had geweten."

Wat zijn de voor- en nadelen van werken bij een bank volgens jou?

"Zoals ik al aangaf is de bank heel groot en gebeurt er dus ook echt heel erg veel. Hierdoor zijn er tal van mogelijkheden om te ontdekken wat je leuk vindt in de verschillende onderdelen van de bank. Daarnaast heb ik inmiddels ook veel mensen leren kennen die allerlei verschillende rollen in verschillende (internationale) teams hebben gehad en echt blij zijn met de mogelijkheden om je te ontwikkelen binnen de bank. Ik kan dus wel stellen dat je nooit uitgekeken of uitgeleerd bent bij de bank, helemaal gezien hun internationale scope."

Verder wil ik nog kwijt dat veel banken, en zeker Rabobank, inmiddels ook zeer gefocust zijn op hun bijdrage aan de maatschappij. Rabobank is natuurlijk al jaren te zien als sponsor van grote sportclubs, maar daarnaast houden ze zich ook bezig met het woningprobleem en duurzaam bankieren. Je hoeft hier natuurlijk niks mee te doen, maar er zijn wel mogelijkheden om via Rabobank een bijdrage te leveren aan de maatschappij."

Hoe ervaar jij de cultuur?

"Heel vrij. Iedereen draagt bijvoorbeeld kleding waar hij of zij zich goed in voelt; dat zijn soms mooie mantelpakjes en jasje-dasje, maar de meerderheid draagt toch gewoon zijn spijkerbroek en sneakers. Dat is natuurlijk maar een voorbeeld; het laat alleen wel echt zien dat je jezelf kan zijn. Daarnaast ben ik ook zeer te spreken over de werkcultuur. Natuurlijk hebben we het soms ook erg druk, maar het team doet het écht samen, wat ook gepaard gaat met een afsluitende borrel."

Wat zou je studenten die de traineeship overwegen mee willen geven?

"Werken bij de bank is niet alleen weggelegd voor de mensen onder ons met een financiële (studie)achtergrond. Er is dus zeker ook geen noodzaak om zelf een dergelijke achtergrond te hebben. Ik heb zelf ook geen financiële studie gedaan, maar met een beetje hulp van mijn collega’s had ik snel mijn weg gevonden binnen de bank. Dat in combinatie met de jonge en dynamische omgeving waar ik me in bevind maken het een leuke klus!"

Ontzettend bedankt voor je tijd Laura en heel veel succes gewenst!

Wil jij nou meer weten over dit traineeship? Contact Laura Scheffer dan en zij zal je een stuk verder op weg helpen!

Geïnteresseerd door Laura's verhaal?
Solliciteer hier!