Het ABN AMRO Consultancy Talent Programme — Door de ogen van Mayet…

Het ABN AMRO Bank Consultancy Talent Programme — Door de ogen van Mayet Meeder

De vacatures voor onze traineeships staan weer online, wat betekent dat aanstormende Junior Consultants (JC'ers) weer volle bak kunnen solliciteren! Maar wat houden onze klantspecifieke traineeships nu precies in? Wat wordt er bedoeld met samenwerkingen met Rabobank of ABN AMRO Bank? En hoe worden de traineeships ervaren door de trainees? Naast dat er in onze nieuwe podcastserie een duidelijk beeld wordt geschetst wat deze traineeships nu precies inhouden, gaan we de aankomende weken bij verschillende JC'ers langs om naar hun ervaringen over hun desbetreffende traineeship te vragen. Na vorige week Justin Brandsma te hebben gehad, is het nu de beurt aan Mayet Meeder!

Hey Mayet, wat leuk dat je er bent! Zou je misschien kort eens wat over jezelf kunnen vertellen? Wie ben je, waar kom je vandaan, hoe ben je terechtgekomen bij de ABN AMRO Bank en hoe lang werk je daar nu?

“Ik ben Mayet, 27 jaar en woon inmiddels 4,5 jaar in het centrum van Rotterdam. Na mijn HBO opleiding Bedrijfseconomie heb ik twee jaar gewerkt bij een bank om vervolgens mijn master diploma BA – Strategy & Organization aan de Vrije Universiteit Amsterdam te behalen. Verschillende carrière events en inhousedagen verder (online, want lockdown) kwam ik bij de digitale inhousedag van ABN AMRO Bank terecht waar ik gewezen werd op het Consultancy Talent Programme in samenwerking met SeederDeBoer. Ik heb daaropvolgend meteen een koffietje ingepland via de website van SeederDeBoer met een huidige trainee en heb vervolgens gesolliciteerd. Een sprong in de tijd verder, want inmiddels ben ik alweer acht maanden onderweg in dit traineeship en de tijd is voorbij gevlogen!”

Waarom heb je precies gekozen voor het Consultancy Talent Programme in samenwerking met de ABN AMRO Bank?

“Ik wilde graag binnen de financiële sector blijven werken, omdat ik de producten en vraagstukken binnen deze sector interessant vind en het bankwezen daarnaast maatschappelijk relevant is. Na het behalen van mijn master besloot ik dan ook dat een traineeship een mooie nieuwe start voor mij was. Door de samenwerking tussen SeederDeBoer en ABN AMRO profiteer je van de brede expertise van SeederDeBoer collega’s mede door middel van trainingen en tegelijkertijd doe je veel ervaring op binnen ABN AMRO doordat je verschillende opdrachten in de vorm van rotaties doet. Je hebt tijdens je traineeship eigenlijk “the best of both worlds”. Dit betekent dat je zowel bij SeederDeBoer als bij ABN AMRO aan leuke sociale activiteiten deel kan nemen, bij beide bedrijven een boeiend kijkje in de keuken krijgt, en vanuit beide organisaties begeleiding en trainingen geniet.”

Wilde jij altijd al bij een bank werken?

“Ik wilde binnen de financiële sector werken en een bank was hierbij uiteraard ook zeker een optie.”

Met wat voor soort opdrachten ben je nu zoal bezig bij ABN AMRO Bank?

“Ik heb mijn eerste rotatie bij het Change team doorlopen en hier heb ik meegewerkt aan twee projecten in het kader van procesverbetering. Mijn tweede rotatie betreft een onderzoeksopdracht die ik zelfstandig uitvoer waarbij ik me vooral bezig houd met de implementatie van een nieuw CRM-systeem. “

Hoe ervaar jij de cultuur binnen een bank?

“Ik spreek hierbij vooral vanuit mijn ervaring bij de afdeling Customer Care & Operations waar ik de cultuur in ieder geval als prettig ervaar. Collega’s in verschillende lagen zijn benaderbaar en je krijgt de vrijheid je werk in te regelen zodat het je persoonlijke omstandigheden tegemoetkomt. Wel blijft het natuurlijk een grote organisatie waar je af en toe in kan verdwalen, aan de andere kant biedt een organisatie van deze omvang veel mogelijkheden op zowel persoonlijk als professioneel gebied.”

Hoe stroom je precies door als je aan dit traineeship begint?

“In de laatste maanden van het Consultancy Talent Programme ga je al nadenken over je instroom bij ABN AMRO. Je hebt er dan al een rotatie op zitten of je bent al bezig met je tweede of derde. Op basis van je rotaties en kennis over de afdeling bedenk je voor jezelf in welk team je uit zou willen stromen en bekijk je samen met de desbetreffende managers wat de mogelijkheden hiervoor zijn.”

Ontzettend bedankt voor je tijd Mayet en heel veel succes gewenst!

Wil jij nou meer weten over dit traineeship? Contact Mayet of Justin dan en zij zullen je een stuk verder op weg helpen!

Geïnteresseerd door Mayet haar verhaal?
Solliciteer hier!