Actueel

image

We bepalen en organiseren veel op gevoel

Donderdag 16 november vond onze derde Taste for Health lunch plaats bij restaurant De Kruidfabriek in Ouderkerk aan de Amstel.

Peter Lute vertelt aan de ‘chef’s table’, die met één poot in de keuken en met de andere poot in de bloeiende kas staat, over zijn leiderschap. De aanwezige zorgbestuurders delen hun persoonlijke ervaringen.

Ons motto Inzicht laat mens en organisatie groeien kreeg deze dag invulling door opmerkingen van Peter Lute zoals:

  • We bepalen en organiseren veel op gevoel;
  • Ik heb een hekel aan verspilling. We koken van kop tot staart, we doen lichten uit en we rukken niet meer poetspapier uit de dispenser dan strikt nodig.  Dat hoef ik niet meer uit te leggen, dat praat zich héél snel rond;
  • Elke werkdag begint en eindigt hier met een handdruk. Een handdruk die iets betekent. Ik voel dan gelijk hoe het met iemand is en kan meteen iets teruggeven;
  • Blijf je verwonderen, zie de dingen waar je misschien overheen kijkt. Zo lopen we langs de Amstel met het team en ontdekken de mooiste kruiden;
  • Samen zoeken naar wat iemand beweegt en dan een doel bepalen dat net te ver lijkt.

Door in een informele setting met een aantal zorgbestuurders samen te komen hadden we de tijd om onder het genot van een heerlijke lunch ervaringen uit te wisselen en een goede dialoog te voeren over leiderschap in de zorg.

Geïnteresseerd om ook een keer aan een Taste for Health lunch deel te nemen? Neem dan contact op met Jeroen Buma.